Tocanita de ficatei de pui, cu piure de cartofi si gogosari murati
Cum una din cele mai dese intrebari care se adreseaza pe parcursul unei zile este “Da’ noi ce mancam astazi?!…”, am zis, ca pe langa preparate pe care le impartasesc zi de zi, sa mai vin si cu idei de cum poti sa le combini, astfel incat sa ai un meniu complet, savuros si gustos.
Una din cele mai usor de facut retete, cu care incepi in bucatarie, si practic cu care nu ai cum sa dai gres, daca stii niste principii de baza, este cea a piureului de cartofi.
Practic ai nevoie de 3 ingrediente (cartofi, lapte si unt), eventual si al patrulea, sare, daca ai copii mai mari de 1 an de zile, si daca alegi sa mananci sarat, si 2-3 reguli de baza, pentru succes garantat (sa fierbi bine cartofii si sa nu-i mananci cruzi, sa adaugi si lapte si unt pentru un plus de savoare si textura buna, si sa pasezi bine, fara sa lasi cocoloase in interior).
Tot din categoria retetelor de baza la noi in familie, este si tocanita de ficatei de pui. Am reteta de la mama mea, si o face atat de buna, de efectiv nu aveam cum sa nu o iau si eu si sa o dau mai departe.
Lista ingredientelor este un pic mai mare (Ficat de pui, Patrunjel, Ceapa, Ardei rosu, Apa, Suc de rosii, Ulei de floarea soarelui, Foi de dafin, Piper), poate si timpul de preparare usor mai ridicat, dar cert este ca merita din plin, orice minut petrecut pentru prepararea ei!
Acum, combinand piureul de cartofi cu tocanita de ficatei de pui, iti garaantez ca obtii un meniu de-a dreptul delicios!
Si ca sa fie cu adevarat divin, iti recomand sa adaugi alaturi si gogosasi murati de la Nota11 !
Iti recomand cu incredere si tarie sa incerci si tu meniul, si te astept cu feedback cand il prepari!
Spor la bucatarit si pofta buna!
Cu drag,
Ioana
Text si imagini: www.ioanaserea.com
- ytub
- ytub