Tocanita de ciuperci
Ingrediente Tocanita de ciuperci
♦ 1 borcan de ciuperci taiate Nota11 (680 gr.).
♦ 2 linguri ulei de masline.
♦ 1 ceapa medie (de preferat rosie pentru ca este mai dulce).
♦ 2 catei usturoi.
♦ 5-6 linguri bulion Nota11.
♦ 1 ceasca apa / supa de legume (cca 60 ml).
♦ 1 lingura patrunjel sau marar tocat.
♦ sare, piper.
♦ 1 varf cutit boia iute (optional).
Mod de preparare Tocanita de ciuperci
Tocam ceapa si usturoiul marunt si le sotam 2-3 minute intr-o tigaie antiaderenta in care am incalzit 2 linguri de ulei.
Dupa ce ceapa devine transparenta, adaugam ciupercile taiate Nota11 scurse intr-o sita, si supa de legume/apa in care am adaugat bulionul Nota11.
Acoperim cratita cu capac si lasam tocanita sa fiarba, pe foc mic, cca 20-25 minute (daca sosul scade prea mult, mai adaugam inca putina supa de legume/apa).
Spre sfarsit adaugam sare, piper, putina boia, verdeata tocata marunt si servim alaturi de mamaliguta fierbinte - preparata din malai Nota11.