Mancare de fasole galbena
Ingrediente Mancare de fasole galbena
♦ 1 borcan de fasole galbena Nota11.
♦ 1 ceapa mare; 3 catei usturoi.
♦ 1 ardei kapia rosu mic.
♦ 1 ardei kapia verde mic.
♦ 1 morcov mediu; 1 felie de telina.
♦ 500 ml apa.
♦ 200 ml bulion de tomate Nota 11.
♦ 1 lingurita zahar.
♦ 1 praf nucsoara; 1 praf scortisoara.
♦ cateva fire de cimbru.
♦ 1 foaie dafin.
♦ sare.
♦ 1/4 lingurita boabe piper.
♦ 4 linguri ulei.
♦ patrunjel verde pentru servit.
Mod de preparare Mancare de fasole galbena
Pentru inceput calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul si telina rase fin si ardeii kapia tocati cuburi mici, in uleiul incins la foc mic.
Cand acestea s-au calit stingem cu putina apa. Fasolea pastai Nota 11 o scurgem de zeama intr-o sita si o o punem cu legumele calite, 2 catei usturoi intregi, cimbrul, frunza de dafin, boabele de piper si restul de apa la fiert pentru 15 minute.
Dupa acest interval adaugam bulionul de tomate Nota11, catelul zdrobit de usturoi, scortisoara, nucsoara, zaharul si sarea. Mutam totul intr-un vas termorezistent si dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru alte 30 minute.
Servim mancarea de pastai galbene de fasole calda cu putin patrunjel verde presarat.