fundal nota11 interior

Pasca

Ingrediente Pasca

  • 300 g biscuiti Petit Beurre
  • 125 g unt
  • 8 oua
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 400 Smantana
  • 40 g zahar
  • 200 g stafide
  • 1 lingura faină
  • 2 linguri gris
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 kg branza dulce

Pasca, un desert specific Sarbatorilor de Paste, este nelipsita de pe mesele romanilor de pretutindeni!

Sunt multe variante ale acestui desert, pasca, si toate cred eu ca-s la fel de bune! Pasca cu aluat de cozonac, pasca fara aluat, pasca cu branza dulce, pasca cu iaurt, pasca cu smantana, pasca cu branza si stafide, pasca cu ciocolata...toate suna si cu siguranta sunt la fel de bune!

Si noi am incercat multe variante de pasca, le-am adaptat pe anilor, si de-a lungul timpului zic ca am ajuns la varianta castigatoare: Pasca cu branza dulce si stafide pe blat de cheesecake !

Retete se face simplu si usor, este gustoasa si aromata, tocamai buna de impresionat invitati, mofturosi si pofticiosi!

Blatul subtire este un mare avantaj, nemaisimtind ca mananci multa coca, si putina branza!

Mod de preparare Pasca

Unge cu unt o tava cu pereti detasabili.

Pune intr-un robot de bucatarie biscuitii si untul si mixeaza-i pana obtii o compozitie omogena, nisipoasa.

Trasnsfera compozitia in tava cu pereti detasabili, niveleaza, si preseaza.

Pune zeama de lamaie peste albusurile de ou si bate-le spuma.

Transfera albusurile intr-un bol si incorporeaza trepatat galbenusurile.

Pune intr-un cistron generos branza dulce, smantana, zaharul, sarea, esenta de vanilie, coaja de lamaie, grisul, faina si amesteca pana la omogenizare.

Adauga stafidele si incorporeaza-le si pe acestea.

Pune ouale si amesteca pana la omogenizare.

Pune compozitia peste blat si baga la cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 90 minute.

Scoate de la cuptor, lasa sa se raceasca si savureaza cu pofta si placere!


Spor la bucatarit si pofta buna!

Ultimele retete publicate