fundal nota11 interior

Mancare de fasole verde cu pui

Ingrediente Mancare de fasole verde cu pui

  • 600 g fasole verde la borcan.
  • 150 g ceapa.
  • 150 g morcovi.
  • 200 g piept de pui.
  • 2 linguri de rosii decojite intregi Nota 11.
  • 50 ml ulei.
  • un varf de lingurita de cimbru.
  • sare dupa gust.
  • piper dupa gust.
  • o foaie de dafin.
  • 250 g apa.
  • o legătura de marar (sau 1 lingurita marar uscat).

Mod de preparare Mancare de fasole verde cu pui

Foarte des facem aceasta mancarica, si tare mult de mai place…cum de nu am impartasit reteta cu tine pana acum?

Dar uite ca i-a venit randul!

Este o reteta usoara, ce se face rapid, si este pe masura de gustoasa si sanatoasa!

Tu ce mancaruri cu fasole verde imi propui?

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui il punem la fiert cu apa rece și o lingurita de sare. Luam spuma si il lasam sa fiarba la foc mic circa 15 minute.

Il scoatem din apa, il lasam sa se racească si il taiem cubulete.

Curatam zarzavatul.

Morcovul taiat bucati mari, il punem la fiert aproximativ 10 minute.

Il scoatem pe farfurie si il taiem cubulete.

Ceapa o tocam marunt, o punem in cratita cu uleiul si o cescuta de apa. O fierbem la foc mic cu capacul pus.

Fasolea verde o scurgem de apa din borcan, o punem intr-o strecuratoare si o trecem pe sub un jet de apa.

Cand s-a inmuiat ceapa punem fasolea verde, carnea, morcovul, cimbru, sarea, foaia de dafin, piperul, rosiile decojite intregi si punem apa, fara sa depasim suprafata mancarii.

Lasam sa fiarba 15 minute.

Oprim focul si punem mararul tocat.

Servim cu pofta si cu placere!


Spor la bucatarit si pofta buna!

Cu drag,

Ioana


Text si imagini: www.ioanaserea.com

Text si imagini: www.ioanaserea.com
Ultimele retete publicate