fundal nota11 interior

Mancare de masline cu praz

Ingrediente Mancare de masline cu praz

  • 700 g carne de pui/curcan (piept / pulpe superioare)
  • 400-450 g masline, cu sau fara samburi Nota 11
  • 500 g praz partea alba
  • 30 g faina (o lingura cu varf)
  • 150 g pasta de rosii Nota 11
  • sare dupa gust
  • piper 5-10 boabe
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1 lingurita miere
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 ml+ 50 ml ulei (de cocos sau orice ulei)
  • 500 ml apa

Mod de preparare Mancare de masline cu praz

Pe principul “Cand viata iti da lamai, faci o limonada”, asa si eu cu maslinele: Cand Nota 11 iti da masline, faci cele mai gustoase mancaruri cu ele.

Daca recent am impartasit cu tine reteta mamei mele (aka buni), de mancare de masline cu pui , acum i-a venit randul si acestei mancarici de masline cu praz.


Este deopotriva gustoasa si sanatoasa, doar ai grija sa adaptezi tipul de masline (cu sau fara samburi) la varsta copilului tau.

Noua de place tare mult, si cum vine sezonul prazului, cum punem repede mana si o facem.

Ti-o recomand cu mare incredere si convingere si te astept cu feedback cand o incerci!


Mod de preparare:

Se taie carnea in bucati, se spala si se pune la fiert. Apa suficient de multa cat sa acopere carnea.

Se pune o lingurita de sare. Se da la fiert. Se ia spuma. Se lasa la fiert 10 minute.

Se scot bucatile de carne. Le lasam sa se racoreasca putin si le taiem cubulete.

Intr-o tigaie mai mare punem 100 ml ulei .Lasam sa se incinga putin si punem carnea. Lasam sa se rumenească putin 1-2 minute amestecand continuu. Focul este potrivit.

O transferam in cratita in care facem mancarea.

In tigaie punem 50 g ulei prazul taiat rondele de 2 cm. Se caleste la foc iute 2 minute.

Il punem peste carne.

Intr-o craticioara punem maslinele, apa peste ele sa le acopere si le fierbem 2 minute.

Le scoatem, le scurgem de apa.

Peste carnea cu prazul punem 500 ml apa, piper, dafin si maslinele. Fierbem cam 5 minute la foc potrivit spre mic. Punem pasta de roșii si mai fierbem 2-3 minute.

Intr-un castron punem faina si putin cate putin apa pana devine pastoasa ca un lapte batut.

Dam focul la minim si turnam putin cate putin faina peste mancare amestecand continuu. Lasam sa fiarba 5 minute. Se amesteca sa nu se lipeasca.

Se opreste focul, se pune o lingurita de otet si una de miere, se amesteca si se lasa cu capacul pus.

Tocam patrunjelul si-l adaugam. Potrivim cu sare daca este necesar.


Spor la bucatarit si pofta buna!

Cu drag,

Ioana


Text si imagini: www.ioanaserea.com

Ultimele retete publicate