fundal nota11 interior

Mancare de stevie cu orez

Ingrediente Mancare de stevie cu orez

♦ 4 legaturi de stevie spalate.

♦ 150 gr. de orez bob lung de la Nota 11.

♦ 2 ceape curatate si spalate.

♦ 3 linguri cu pastă de tomate Nota 11.

♦ 3 linguri cu ulei de floarea soarelui, sare.

Mod de preparare Mancare de stevie cu orez

Tocam marunt ceapa.
Pregatim aragazul si o cratita mare in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba.


Cand apa clocoteste punem frunzele de stevie si le oparim timp de 1 minut.
Pregatim o strecuratoare si scurgem stevia fiarta. Punem apa rece in aceeasi cratita in care am oparit stevia. Rasturnam stevia scursa inapoi in cratita cu apa rece (astfel stevia isi va pastra culoarea pentru ca intrerupem astfel procesul de fierbere). Scurgem din nou si strangem stevia puternic cu mana, pentru a scoate toata apa ramasa.
Pregatim o cratita in care punem 375 ml de apa rece. Adaugam orezul Nota 11 si il lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj, astfel incat sa fie al dente, bobul de orez sa isi pastreze consistenta si forma, sa fie moale la exterior, dar inca usor tare la mijloc.


Cat timp orezul fierbe, tocam stevia scursa, dar nu foarte marunt.
Pregatim o cratita in care punem uleiul.
Adaugam ceapa in uleiul incalzit, amestecam si calim pana cand aceasta devine usor transparenta.
Punem pasta de tomate Nota 11, amestecam continuu si fierbem timp de 3-4 minute.
Adaugam orez fiert (si scurs de apa daca este cazul) si stevia tocata.
Omogenizam toate ingredientele. 
Condimentam cu sare, amestecam si fierbem impreuna 1-2 minute.
Servim calda cu verdeata tocata deasupra.

Ultimele retete publicate