Orez cu legume si carne afumata
Ingrediente Orez cu legume si carne afumata
- 1 cana de orez cu bobul mare
- 1 ceapa potrivita
- 4 bucati de cotlet afumat
- 1 ardei kapia
- 3 cani apa
- sare, piper
- patrunjel
Mod de preparare Orez cu legume si carne afumata
Orezul cu legume este un preparat usor, colorat si totodata sanatos. Puteti sa-l preparati ca si garnitura sau sa-l preparati impreuna cu carnea, asa cum am facut eu azi. Puteti sa folositi ce legume doriti.
Mod de preparare:
Punem carnea la fiert impreuna cu ceapa. Se lasa sa fiarba timp de 35-40 minute la foc mediu. Dupa acest timp, adaugam ardeiul si orezul, pe care l-am spalat in apa rece de 3-4 ori.
Acoperim cu capacul si mai lasam la fiert la foc mic in jur de 20 de minute sau pana cand orezul este gatit.
Stingem focul, lasam la odihnit vreo 10 minute si adaugam si patrunjelul proaspat tocat.
Pofta buna!