fundal nota11 interior

Placinta cu branza dulce si stafide

Ingrediente Placinta cu branza dulce si stafide

Ingrediente pentru blat:

  • 250 g zahar tos (sau 125 g stevia)
  • 4 oua de marime medie
  • 1 pliculet de praf copt (7 g)
  • 250 g faina Nota 11
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml lapte dulce
  • coaja rasa de la o lamaie bio/netratata
  • 2 linguri gris (30 g)


Ingrediente pentru umplutura:

  • 1 kg branza dulce
  • 3 oua
  • 2 linguri gris (30 g)
  • 100 g zahar (sau 50 g stevia)
  • 150g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie bio/netratata
  • 1 pliculet zahar vanilat 
  • 1 lingurita esenta rom

Mod de preparare Placinta cu branza dulce si stafide

Stiu ca zic de toate preparatele ca sunt care mai de care mai gustoase si sanatoase, mai usor si rapid de preparat, dar in acelasi timp, iti si recunosc ca unele sunt considerabil mai bune decat altele, si te mandresti sa le pui pe masa unor invitati, de exemplu…

Exact din aceasta categorie face parte aceasta placinta…curcubeu pe cerul gurii, cum se zice…

Este aromata, este pufoasa, efectiv ti se topeste in gura, nu altceva!!

Nu cred ca gasesc cuvintele potrivite sa o descrie…nu cred ca s-au inventat deocamdata..

Dar te invit cu tarie si incredere sa o incerci si tu, si sa-mi zici daca nu am dreptate!!

Parol ca e demential de buna!


Mod de preparare:

Intr-un castron se pun stafidele la hidratat cu apa calduta și cu esenta de rom. Se lasa o ora. Se scurg de apa si se storc bine.

Pentru umutura, se bat cele 3 oua.

Se amesteca branza cu ouale, zaharul, stafidele, coaja de lamaie și grisul.

Pentru blat, se bat ouale cu zaharul cateva minute, peste care se pune uleiul, laptele, praful de copt, coaja de lamaie si faina (fara cele 2 linguri de gris).

Iese o compozitie moale.

In tava de aragaz se aseaza hartie de copt. Se toarna jumatate din compozitie si se intinde uniform cu o lingura. Va iesi o foaie subtire.

Se pune in cuptorul incins la 160 grade pentru 10 minute. Se scoate tava din cuptor, se presara deasupra uniform cele 2 linguri de gris (ca sa absoarba apa din umplutura) si se adauga umplutura care se intinde uniform. Peste umplutura se pune restul de compozitie si se niveleaza.

Se da la cuptor la 180 grade pentru 30 minute. Se verifica din cand in cand, sa devina aurie foaia de deasupra.

Se lasa sa se raceasca in tava si se taie rece.


Spor la bucatarit si pofta buna!

Cu drag,

Ioana


Text si imagini: www.ioanaserea.com

Text si imagini: www.ioanaserea.com
Ultimele retete publicate