Pui cu ananas in sos dulce-acrisor
Ingrediente Pui cu ananas in sos dulce-acrisor
500 gr piept de pui
1 lingura amidon
1 conserva ananas cuburi
1 ardei capia rosu
2 catei usturoi
1 ceapa mica
100 ml sos dulce-picant
3-4 linguri sos soia
Mod de preparare Pui cu ananas in sos dulce-acrisor
Puiul cu ananas in sos dulce-acrisor este un deliciu, in plus este foarte usor de facut. Bucati fragede de pui combinate cu ananasul dulce acrisor toate acestea scaldate intr-un sos dulce si picant, alaturi de o portie generoasa de orez cu legume sau chiar si simplu, puiul cu ananas poate reprezenta un pranz generos sau o cina rapida si consistenta.
Mod de preparare
Spalam pieptul de pui si il taiem fasii. Prajim fasiile de pui in putin ulei bine incins. Scoatem puiul si il pastram deoparte la cald. In aceeasi tigaie in care am prajit puiul adaugam usturoiul pisat si ceapa taiata marunt. Le lasam cat sa isi elibereze aromele apoi adaugam amidonul si doua linguri sos soia si amestecam bine. Punem si ananasul din conserva si ardeiul taiat fasii. Adaugam sucul din conserva de ananas si lasam sa fiarba 2 minute, cat sa se inmoaie usor ananasul. Cand ananasul este gata adaugam puiul si sosul dulce-picant. Il lasam pe foc inca jumatate de minut, cat sa se intrepatrunda aromele si sa se ingroase usor sosul.
Servim puiul cu orez cu legume.
Pofta buna!