Salata de Boeuf
Ingrediente Salata de Boeuf
- 400 g carne de pui (porc sau vita)
- 800 g cartofi (potriviti ca marime, sa nu fie foarte mari)
- 600 g morcovi
- 435 g mazare (un borcan mare de 690 g Nota 11)
- 230 g gogosari in otet Nota 11
- 500 g castraveti in saramura Nota 11
- 450 g maioneza 53% grasime
- 1/2 lamaie – zeama
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper rasnit
Mod de preparare Salata de Boeuf
Despre salata de boeuf, auzi numai lucruri bune.
Este acel gen de preparat, pe care noi personal, l-am devora la orice ora din zi si din noapte, indiferent de momentul anului.
Reteta este relativ usoara, dar cheia acestei retete sunt cantitatile fiecarui ingredient, sa fie un echilibru practic, plus cateva sfaturi si trucuri ici si colo!
Iti detaliez atat intr-un video cat si intr-o poveste, si te astept cu feedback cand o incerci si tu!
Mod de preparare:
Daca iti este mai comod si la indemana varianta detaliata pas cu pas, parcurge pasii de mai jos:
Carnea se pune la fiert cu apa rece. Se indeparteaza spuma si se lasa la fiert 15 minute, pana este fiarta.
Se scot bucatile de carne, se lasa sa se racoreasca si se taie în cubulete mici de cca 5mm x 5mm.
Cartofii si morcovii se spala bine si se pun la fiert în apa rece. Se fierb 15 minute. Sa fie fierti bine, sa treaca cu usurinta furculita prin ei!
Se scot pe o farfurie, se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se taie în bucati mici 5mmx5mm morcovii iar cartofii 10mm x 10mm.
Mazarea se scoate din borcan, se pune intr-o strecuratoare si se trece prin jet de apa. Se lasa la scurs.
Gogosarii se taie in bucati mici de 5mmx5mm. Se strang in mana și se storc, sa ramana fara zeama.
Castravetii se curata de coaja, se taie pe lung, se scoate mijlocul – partea moale si cu seminte. Se taie in bucati de 5mm x 5mm. Se strang in mana si se storc, sa ramana fara zeama.
Se adauga maioneza, se pune zeama de la 1/2 lamaie, sare și piper dupa gust si se amesteca totul.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Cu drag,
Ioana
Text si imagini: www.ioanaserea.com