Salata piept pui cu ciuperci si smantana
Ingrediente Salata piept pui cu ciuperci si smantana
- 500 g piept de pui
- 500 g ciuperci proaspete sau din borcan ciuperci Nota 11
- 500 g castraveți murați (in saramura)
- 75 g smantana cu 20% grasime
- 150 g iaurt grecesc cu 10% grasime
- 1 legatura de marar pe care l-am tocat
- 1/2 lingurit sare
- 1/4 lingurita piper
- 1 lingura ulei de cocos
- zeama de la 1/2 lamaie
- 250 ml apa
Mod de preparare Salata piept pui cu ciuperci si smantana
Cand viata iti da o mama (acum aka buni), ce chef… bucatareasa de bucatareasa (si asta nu o zic doar eu… toate persoanele care au mancat din preparatele ei, chiar si mofturosii, au zis OAU!, just OAU! O reteta atat de buna de salata cu pui, ciuperci si smantana, tot ce poti sa faci este sa iei repede notite, si sa te apuci sa faci si tu reteta, pe de-o parte ca sa-ti ramana, pe de alta parte sa dai sfoara-n tara de ea!
Salatul se face usor si rapid, este gustoasa si sanatoasa, pe placul intregii familii.
Mod de preparare:
Pieptul se fierbe. Se taie in bucati mici.
Castravetii se curata de coaja se taie pe lungime, se scoate miezul si se taie in bucati mici. Se scurg bine.
Ciupercile se spala, se cutara, se taie in bucati mici. Se pun la calit cu o lingura de ulei de cocos si o cescuta de apa. Se fierbe 15-20 minute pana scade toata apa si se fierb ciupercile.
Daca folosesti din borcan, le scurgi, speli si tai in bucati (daca sunt intregi).
Se amesteca totul si se serveste cu pofta!
Spor la bucatarit si pofta buna!
Cu drag,
Ioana
Text si imagini: www.ioanaserea.com