fundal nota11 interior

Supa de pui cu taitei

Ingrediente Supa de pui cu taitei

  • 800 g pulpe superioare de pui (se poate folosi și piept de pui dar pulpele sunt mai gustoase)
  • 2,5 l apa (poți sa pui 3l sa fie mau mult lichid)
  • 200 g ceapa
  • 150 g telina
  • 100 g pastarnac
  • 150 g morcov
  • 50 g patrunjel radacina
  • 125 g taitei Nota 11
  • o legatura parunjel verde
  • sare dupa gust (nerecomandata copiilor sub 1 an de zile)

Mod de preparare Supa de pui cu taitei

Ce poate fi mai bun si mai bun decat acea mancare care-ti aduce aminte de copilarie.

Fie ca era facuta de mama, fie ca bunica se ocupa de ea, gustul acela era inconfundabil. 

Servita intr-o oarecare zi, sau la mesele in familie, dar si atunci cand o raceala isi facea simtita prezenta in organism, starea aceea de bine pe care o simteai cand o mancai, nu putea fi replicata cu nimic, niciodata, niciunde.

Acum ca te-am transpus in acea stare, sa-ti si detaliez reteta ei, sa o poti face si tu, si sa simti si tu bucuria si starea de bine cand o savurezi!


Mod de preparare:

Se pune carnea la fiert in apa rece cu o lingurita de sare.

Se îndeparteaza spuma care se formeaza.

Se fierbe circa 20 minute pana ce carnea este fiarta.

Se scot bucatile de carne si se taie cubulete.

Se curata zarzavatul.

Se taie in bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinta.

Ceapa se taie in 4 bucati.

Se adauga in supa si se fierbe aproximativ 10 minute pana este fiert.

Se adauga sare dupa gust.

Se sfarama buchetele de taitei si se dau drumul in supa.

Se fierb circa 10 minute.

Se opreste focul.

Se pune patrunjelul tocat si se lasa oala acoperita sa se odihneasca cateva minute.

Se poate servi cupoft si cu placere!


Spor la bucatarit si pofta buna!

Cu drag,

Ioana


Text si imagini: www.ioanaserea.com

Text si imagini: www.ioanaserea.com
Ultimele retete publicate